Friday, April 18, 2014

PERİŞAN (KAYA) KURABİYE







MALZEMELER:

125 gr. tereyağ (oda ısısında)

1 yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

6 çorba kaşığı toz şeker

8 çorba kaşığı nişasta

1 su bardağı iri çekilmiş fındık

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay kaşığı tarçın

un

YAPILIŞI:

  Un ve kabartma tozu hariç malzemeler bir kaba alınıp karıştırılır.. Az az un ve kabartma tozu ilave edilip yoğrulur (hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak). Hamurdan küçük parçalar alınıp şekil vermeden tepsiye dizilir.. 175 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkartılıp soğutulur. Üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır..


AFİYET OLSUN
















No comments:

Post a Comment