Pancar ile bir şeyler hazırladığım zaman genellikle kendi suyunu veya haşlama suyunu daha sonra kullanırım.
Mesela pancarı haşladığınız haşlama suyu ile makarna pişirebilir, pembe renkli makarnalar yapabilirsiniz.
Bakınız; Pancar Suyunda Pişmiş Makarna
Çay davetleri için hazırlanan kuskus salataları için, kuskusu pancar suyunda haşlarsanız salata için pembe renkli kuskuslarınız olur.
Pancar suyu ile makarna yaptığım zaman mutlaka pilav da yapmalıyım diye not aldım.
Pancar haşladığım bir gün suyu ile pilav yaptım.
Haşlama suyu olduğu için rengi beklediğimden soluk oldu ama pancarı katı meyve sıkacağı ile sıkıp, çıkan suyunu kullanırsanız çok canlı bir renk elde edersiniz.
Veya pancarı çiğken rendeleyip, hem rendelenmiş pancarları hemde çıkan suyunu pilava ekleyebilirsiniz.
Pancarla hazırladığım diğer tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
2 su bardağı pilavlık pirinç,
2 yemek kaşığı tereyağ,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
3 su bardağı pancar suyu,
Yarım su bardağı su,
Tuz.
Pilavlık pirinci ayıklayıp, nişastası gidinceye kadar yıkayın.
1 saat kadar su da ıslatın.
Pilav tenceresinde tereyağını eritin, sıvı yağı ekleyin.
Su da ıslattığınız pirinci iyice süzerek ekleyin, pirinci kavurun.
3 su bardağı pancar suyunu ilave edin.
Pirincin cinsine göre su çekmesi farklı olabilir, gerekirse yarım su bardağı daha su ilavesi yapın.
Suyun miktarı pirincin üzerini çok az geçecek kadar olmalıdır.
Damak tadınıza uygun miktarda tuzunu ilave edin.
Kısık ocakta 1-2 kez karıştırarak pişirin.
Ocağı söndürdükten sonra 5-10 dakika demlenip, dinlendikten sonra servis yapın.
"Afiyet Olsun"
No comments:
Post a Comment