Monday, January 13, 2014

Kıymalı Sarmal Poğaça




kiymali sarmal pogaca 1

Poğaçalar da peynir yerine kıyma,patates tercihimdir.Daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.Bu seferki poğaçaları da gül böreği şeklinde hazırladım ve servis ederken ortadan keserek sundum.

Denemenizi tavsiye ederim.




Malzemeler:


  • 2 su bardağı ılık süt

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 6 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1 yumurta

  • 1 paket instant maya

  • Un (6 su bardağı kullandım)




İç Malzemesi için:



  • 200 gr kıyma

  • 1 kuru soğan

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz,karabiber,pul biber




Üzeri için : 1 yumurta sarısı







kiymali sarmal pogaca 2






Yapılışı:



  • Sıvı malzemeleri derin bir kaba alın.

  • Tuz ve şeker ekleyin.

  • Yavaş yavaş un ilavesi ile birlikte mayayı ekleyin.

  • Yumuşak bir hamur hazırlayın.

  • 30 dk ılık bir ortamda mayalanması için bekletin.

  • İç malzemesi için kuru soğanı yemeklik doğrayın.

  • Tavaya alın ve üzerine zeytinyağı ekleyin.

  • Kıymayı da ekleyerek kavurun.

  • Tuz ve baharatlarını ekleyin ve ılınması için kenara alın.

  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde koparın.

  • Merdane ile hafifçe büyütün.

  • Kıymalı iç harçtan bir kenarına koyun ve rulo sarıp gül böreği şekli verin.

  • Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.

  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

  • Üzerine yumurta sarısı sürün.

  • 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. 



kiymali sarmal pogaca 3


Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz. 


kiymali sarmal pogaca 4















Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.



No comments:

Post a Comment