Malzemeler:
* 1 paket hazır silor
* 2 su bardağı tavuk suyu veya et suyu
Kıyma Kavurması İçin malzemeler:
* 200 gr dana kıyma
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 avuç kıyılmış maydanoz
* Tuz,baharat
Üzeri İçin:
* Büyük bir kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
* Marketten veya köylü pazarlarından aldığınız silorları pişireceğiniz fırın kabına yan yana dizin
* Üzerine bol miktarda et suyu veya tavuk suyu dökün
* 180 derecede ısıtılmış fırına koyun
* Suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin
* Fırından silorları çıkarın
* Silorların üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökün
* Kavrulan kıymayı dökün
* Sıcak sıcak hemen servis yapın
*Afiyet Olsun.
Kıymanın Kavrulması:
* Geniş bir tavaya soğanı ve yağı koyun ve iyice kavurun
* Soğanlara salçayı ilave edin kavurun
* Kavrulan malzemeye kıymayı koyun ve kavurun
* Tuz ve baharat ilave edin
NOT:
* Silor Karadeniz yöremizin çok önemli yemeklerindendir.
* Açılan veya hazır yufkalar şeritler halinde kesilip yukarıdaki gibi rulo yapılır.
* Fırında alt üst pişirilir.
* Bez torbalara soğuduktan sonra konulur ve uzun süre saklanır.
* Hazır yemektir.
* İsteyen et kavurarak yapabilir.
* İsteyen tavuklu veya başka etle yapabilir.
* Et suyu yoksa normal su ile de yapabilirsiniz.
* İsteyen kıymaya maydanoz koymayabilir.
* Yağ,tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen üzerine tekrar tereyağ kızdırıp dökebilir.
* İsteyen daha fazla yoğurt kullanabilir.
* Siloru isteyen kendi yapabilir
* Market ve köy pazarlarında paketler halinde satılıyor.
* Hazır kullandım.
HER SEÇİM BİR VAZGEÇİŞTİR.
No comments:
Post a Comment