Tuesday, May 6, 2014

SİLOR MANTISI (KARADENİZ YÖRESİ)





Malzemeler:

* 1 paket hazır silor

* 2 su bardağı tavuk suyu veya et suyu





Kıyma Kavurması İçin malzemeler:

* 200 gr dana kıyma

* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan

* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ

* 1 yemek kaşığı domates salçası

* 1 avuç kıyılmış maydanoz

* Tuz,baharat




Üzeri İçin:

* Büyük bir kase sarımsaklı yoğurt





Yapılışı:

* Marketten veya köylü pazarlarından aldığınız silorları pişireceğiniz fırın kabına yan yana dizin

* Üzerine bol miktarda et suyu veya tavuk suyu dökün

* 180 derecede ısıtılmış fırına koyun

* Suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin

* Fırından silorları çıkarın

* Silorların üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökün

* Kavrulan kıymayı dökün

* Sıcak sıcak hemen servis yapın

*Afiyet Olsun.


Kıymanın Kavrulması:

* Geniş bir tavaya soğanı ve yağı koyun ve iyice kavurun

* Soğanlara salçayı ilave edin kavurun

* Kavrulan malzemeye kıymayı koyun ve kavurun

* Tuz ve baharat ilave edin





NOT:

* Silor Karadeniz yöremizin çok önemli yemeklerindendir.

* Açılan veya hazır yufkalar şeritler halinde kesilip yukarıdaki gibi rulo yapılır.

* Fırında alt üst pişirilir.

* Bez torbalara soğuduktan sonra konulur ve uzun süre saklanır.

* Hazır yemektir.

* İsteyen et kavurarak yapabilir.

* İsteyen tavuklu veya başka etle yapabilir.

* Et suyu yoksa normal su ile de yapabilirsiniz.

* İsteyen kıymaya maydanoz koymayabilir.

* Yağ,tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.

* İsteyen üzerine tekrar tereyağ kızdırıp dökebilir.

* İsteyen daha fazla yoğurt kullanabilir.

* Siloru isteyen kendi yapabilir

* Market ve köy pazarlarında paketler halinde satılıyor.

* Hazır kullandım.









HER SEÇİM BİR VAZGEÇİŞTİR.

No comments:

Post a Comment