Sağlık dolu sebze pancarın ,bu kez de nefis bir dolmasını yaptık..
Üstelikte zeytinyağlı!!!
Amannn, pancarında dolması olur mu demeyin??
Fıstığıyla,üzümüyle çok ama çok lezzetli bir dolma oldu.
Zaten çok lezzetli olan pancar,daha da bir lezzetlendi..Davet soframızında görüntüsüyle ve lezzetiyle çok beğeni aldı..
Sizlerde bu özel ve nefis lezzeti denemeden geçmeyin..
MALZEMELER
12 tane küçük pancar
1,5 büyük çay bardağı pirinç
3 tane soğan
1 kahve fincanı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuru nane
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı şeker
1\2 demet taze nane
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağ
YAPILIŞI
- Pancarları soyup,biraz tuz attığınız suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan pancarlarınızı dolma oyacağıyla dikkatlice oyun,çok incecik olmasın.
- İç pilavı için ,pirinçleri iyice yıkayıp,süzün.Soğanları küp küp doğrayın.Zeytinyağınızın yarısını tencereye koyun ,ısınınca içine yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve iyice kavurun.Pirinçler kavrulurken içine dolmalık fıstıklarıda ekleyin,beraberce kavrulsunlar.Daha sonra sırayla yıkayıp,ısladığınız kuş üzümünü,baharatları,kuru naneyi ve şekeri ekleyin.Sonrada 2 çay bardağı sıcak su koyup, pişirin.İç harcınız suyunu çekince doğranmış taze naneyi ve limon suyunu ekleyin.Sonrada soğumaya bırakın.
- Soğuyan iç pilavınızı pancarlarınızın içlerine doldurun.Doldurduğunuz dolmaları yayvan bir tencereye dizin,üzerlerine kalan zeytinyağını ve 1,5 bardak sıcak su ekleyin ve bir tabak kapatın.Sonrada kapağını kapatıp,kısık ateşte pancarlar iyice pişinceye kadar pişirin.[dolmalarınız pişerken,suyu azaldıkça su ekleyin,uzun sürede pişiyor.]
- Dolmalarınız piştikten sonra ocaktan alın ve tenceresinde soğumaya bırakın.Soğuyan dolmalarınızı servis tabağına alın,üzerini dereotuyla süsleyip,servis edin.,
- AFİYET OLSUN..
No comments:
Post a Comment