Poğaçalar da peynir yerine kıyma,patates tercihimdir.Daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.Bu seferki poğaçaları da gül böreği şeklinde hazırladım ve servis ederken ortadan keserek sundum.
Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket instant maya
- Un (6 su bardağı kullandım)
İç Malzemesi için:
- 200 gr kıyma
- 1 kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz,karabiber,pul biber
Üzeri için : 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
- Sıvı malzemeleri derin bir kaba alın.
- Tuz ve şeker ekleyin.
- Yavaş yavaş un ilavesi ile birlikte mayayı ekleyin.
- Yumuşak bir hamur hazırlayın.
- 30 dk ılık bir ortamda mayalanması için bekletin.
- İç malzemesi için kuru soğanı yemeklik doğrayın.
- Tavaya alın ve üzerine zeytinyağı ekleyin.
- Kıymayı da ekleyerek kavurun.
- Tuz ve baharatlarını ekleyin ve ılınması için kenara alın.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde koparın.
- Merdane ile hafifçe büyütün.
- Kıymalı iç harçtan bir kenarına koyun ve rulo sarıp gül böreği şekli verin.
- Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment